PITBIKE WHEELS LINK:

Flere års forberedelse med træning og træning og atter træning herhjemme og i udlandet, har gjort #93 Thomas Kongshøj så klar som man nu kan blive, når man vil prøve at gennemføre et motorløb på ca 8.500 km på blot 15 dage !

Med 10X Danske Mesterskaber i Enduro og Motocross, har Thomas Kongshøj en del professionel erfaring at trække på, før det vilde løb i Dakar Rally 2023 på hans Joyride Race Service HUSQVARNA 450 RALLY REPLICA.

Fysik og Mental Styrke

Det er en meget stor belastning på en menneskekrop at skulle køre, hvad der svarer til en arbejdsdag i det brandvarme ørkensand, hvor hastigheden kan ligge helt oppe imellem 100-160 KM/T.

Der er meget begrænset vand og fornødenheder som må bruges, og læg dertil at du skal restituere kroppen om natten, hvor temperaturen kan falde dramatisk til kulde i ørkenen.

Selve navigationen er også en vigtig del af gamet’. Og at kunne betjene en road book med 100 km/t er næsten for vildt at opleve Dakar Rally motorcykel deltagerne gøre, imens cyklen skal holdes i sporet, og alle mulige ting kan distrahere køreren.

At have mental overskud og finde positive tanker frem, i de pressede situationer er afgørende, men jo også extremt svært at udføre i praksis.

Løbsresultater:

Dakar Rally 2023 blev vundet af argentineren #47 Kevin Benavides på hans RED BULL KTM FACTORY RACING motorcykel.

Den gale australier #8 Toby Price også på en RED BULL KTM FACTORY RACING, som har deltaget flere gange i Dakar, og med vilde styrt og jernvilje kommet igen igennem årerne, kørte senest i mål i 2019 med et brækket håndled og vandt. I 2023 blev fabrikskører Toby Price Nr.2. (og kun 43 sekunder var han fra 1.pladsen imod hans teamkammerat Kevin Benavides efter 15 dage i ørkenen).

#93 Thomas Kongshøj havde ingen flotte fabriksteam bag sig som de 2 herrer der blev nummer 1 og 2. Men Joyride Race Service HUSQVARNA 450 RALLY REPLICA kører Thomas Kongshøj fik alligevel plantet et dansk flag i det tørre ørkensand, efter 12års dansk tørke, når man ser på motorcykel-deltagelse i Dakar Rally.

Kongshøj sluttede som 6. bedste Rookie, og nr. 22 I Rally2, og som samlet nr.40 i hans Dakar Rally debut !!!

Håber Thomas Kongshøj får noget kredit rundt omkring for denne mandfolke-præstation!


VIDEO HIGH-LIGHTS FRA MOTORCYKLER I DAKAR RALLY 2023


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here